banner-september 1880x1235

De Kracht van Therapie

Therapie biedt je de kans om moeilijke kwesties aan te pakken. Het kiezen om met een therapeut te werken is moedig en zal je voorzien van veel opties om met je problemen om te gaan.

Je mentale gezondheid is het waard om professionele hulp te zoeken, en als je het beste uit je therapie wilt halen, maak dan gebruik van de volgende negen tips.

Kies een therapeut die bij jou past Het is een goed idee om niet zomaar iemand te kiezen vanwege gemak naar het werk of thuis. In plaats daarvan kun je therapeuten onderzoeken op basis van hun specialisatie en therapieaanpak. Woon vervolgens twee tot drie sessies bij met degene die je kiest voordat je beslist of ze goed aansluiten bij jouw behoeften.
Regel de zakelijke kanten van je sessie eerst Voordat je aan je eerste sessie begint, zorg ervoor dat je zaken als verzekering hebt geregeld. Het is een goede gewoonte om administratieve zaken voor elke sessie af te handelen. Je bent misschien minder geneigd om ze te onthouden na je sessie, wanneer je emotioneel kunt zijn.

Omarm huiswerk buiten de sessies

Je zult niet snel vooruitgang boeken als je geen tools en strategieën implementeert die je tijdens je sessies hebt gekregen. Neem in plaats daarvan wat je therapeut je heeft gegeven en gebruik het in je dagelijks leven. Maak aantekeningen over hoe dingen zijn gegaan en deel ze tijdens je volgende sessie. Als je niet zeker weet wat je moet doen, vraag het dan.

Bepaal hoeveel je wil delen met anderen

Je kunt de neiging hebben om alle details van je sessies te delen met familie en vrienden. Dit opent je echter voor meningen die niet nuttig kunnen zijn. Therapie is een veilige plek. Laat anderen die veiligheid niet bedreigen.

Werk samen aan het vaststellen van doelen en vooruitgang

Wil je beter worden? Hoe ziet dat eruit? Werk samen met je therapeut om vast te stellen wat je hoopt te bereiken met je algehele therapie en breek die doelen op in kleinere doelen. Je zult dan de vooruitgang kunnen zien, wat je zelfvertrouwen zal versterken en je zal helpen constructieve gewoonten op te bouwen.

Wees eerlijk tegen je therapeut

Therapie is bedoeld om je te helpen bij het aanpakken van een probleem of relatiekwestie. Dat betekent dat je open en eerlijk moet zijn tegen je therapeut. Deel je emoties. Weet dat het oké is om boos te worden of te huilen. Wees authentiek zodat je de meeste hulp kunt krijgen.

Houd je aan je afspraken

Genezing begint met de eerste sessie en gaat door wanneer je aanwezig bent. Jouw welzijn moet voorrang krijgen, dus doe alles in je vermogen om je therapieafspraken na te komen.

Weet hoe je tussen sessies kunt inchecken bij je therapeut

Je kunt moeite hebben met het implementeren van strategieën tussen therapiesessies en overweldigd raken. Bespreek met je therapeut het proces om contact met hen op te nemen tijdens deze momenten om de aanvullende ondersteuning te krijgen die je nodig hebt.

Wees geduldig met je vooruitgang

Therapie is geen rechtstreekse route van A naar B. Je kunt twee stappen vooruit doen om vervolgens drie stappen terug te doen. Dat is oké. Leer geduldig te zijn door het proces en houd de communicatielijnen met je therapeut open.

Onderneem concrete stappen

  • Denk na over wat je wil bereiken met therapie en schrijf het op.Misschien wil je je paniekaanvallen overwinnen of rouw verwerken. Gebruik deze inzichten om je zoektocht naar een therapeut te beginnen.
 
  • Onderzoek therapeuten in jouw regio die gespecialiseerd zijn in het type therapie dat je denkt nodig te hebben. Onthoud dat het niet gaat om het kiezen van iemand puur vanwege gemak. Het gaat erom de juiste match te vinden.
 
  • Plan een consult in met een therapeut als je op zoek bent naar hulp. Als je eerder therapie hebt stopgezet maar nu voelt dat je hulp nodig hebt, maak dan een afspraak en kom opdagen.
Aanvullend leesmateriaal:

I’m Working On It in Therapy: How to Get the Most Out of

Of je nu al in therapie bent en meer uit elke afspraak wilt halen, of je overweegt het proces te starten en met een plan wilt beginnen, ‘I’m Working on It in Therapy’ zal je laten zien hoe je elke sessie kunt benutten om de beste versie van jezelf te worden.

Essential Art Therapy Exercises

Het doelbewuste maken van kunst kan meer zijn dan alleen een creatieve uitlaatklep. Het kan individuen ook helpen zelfbewustzijn te verkrijgen, moeilijke gedachten te verwerken en zelfs de effecten van eerdere trauma’s te verlichten. “Essential Art Therapy Exercises,” een werkboek voor cognitieve gedragstherapie, biedt een scala aan creatieve activiteiten om je te helpen jezelf beter te begrijpen, controle over je emoties te ontwikkelen en het genezingsproces te bevorderen.

The Family Therapy Workbook

Het “Family Therapy Workbook” biedt psycho-educatie over een scala aan diverse onderwerpen om alle gezinnen te helpen bij het bevorderen van gezonde communicatie, een dieper begrip van elkaar en een sterke en liefdevolle verbinding. Met therapeuten en cliënten in gedachten heeft Mates-Youngman geleide gesprekken, strategieën en huiswerkopdrachten ontwikkeld om gezinnen te helpen gezonde langetermijndoelen te bereiken. Het doel is niet om uitdagingen tussen gezinsleden te elimineren, maar om te groeien en te leren van die uitdagingen als een sterk en verbonden gezin. Deze nuttige en praktische gids voorziet je van de benodigde tools om verschillende kwesties aan te pakken die zich kunnen voordoen in gezinnen, zoals alcoholmisbruik, adoptie en pleegzorg, eetstoornissen, en gender- en seksualiteitskwesties.

Cognitive Behavioral Therapy Made Simpel Ervaar blijvende verlichting van woede, paniek, stress en andere stemming gerelateerde aandoeningen door de principes van cognitieve gedragstherapie toe te passen op je dagelijks leven. Van het opschrijven van je doelen tot het aanpakken van negatieve denkpatronen, dit toegankelijke en gemakkelijk te begrijpen boek over cognitieve gedragstherapie geeft je alles wat je nodig hebt om het helingsproces te starten in één handig werkboek. Kalmeer je geest, leer te groeien als persoon, overwin uitdagingen en bevorder je algehele gezondheid en welzijn.

250 Brief, Creative & Practical Art Therapy Techniques

Creatieve, leuke & snelle therapeutische opwarmers! Wanneer een cliënt de therapieruimte binnenkomt, weten ze niet wat ze kunnen verwachten – ze voelen zich misschien angstig, onzeker en wellicht bevreesd. Korte, op kunst gebaseerde therapeutische opwarmingen zijn de perfecte manier om het ijs te breken en ervoor te zorgen dat cliënten zich op hun gemak voelen, minder geremd zijn en gemotiveerd zijn om deel te nemen aan individuele of groepstherapie.

AudioHypnose - Meer Charisma

Verhoog je zelfverzekerdheid en grijp de kans om je hoogste verwachtingen te overtreffen.

 

Bezoek de webshop via deze link

Comments are closed.