banner-august 1880x1235

Een leven vol uitdagingen

Ieder van ons maakt een unieke reis in het leven. Niemands levenservaring is hetzelfde als die van een ander. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen gemeenschappelijkheid is. Op een gegeven moment staan de meesten van ons echter voor dezelfde belangrijke uitdagingen in het leven. Het is heel goed mogelijk dat onze reactie op die uitdagingen ons hele leven zal vormgeven.

Hoe ga jij om met deze negen veelvoorkomende uitdagingen waarmee de meesten van ons te maken krijgen?

Verlies van een dierbare

Het overlijden van een geliefde is iets waaraan niemand kan ontsnappen. Op enig moment – en vaak op meerdere momenten – verliezen we iemand van wie we houden. Het is gemakkelijk om verloren te raken in verdriet, maar onze geliefden zouden willen dat wegezond en gelukkig verder gaan.

De mening van anderen

Hoewel het zeker prettig zou zijn om aan de meningen van anderen te ontsnappen, veel succes met het leven zonder ermee om te gaan. Of het nu vrienden, familie of willekeurige vreemden zijn, mensen zullen een mening hebben over hoe jij je leven leidt. De sleutel is om je kernwaarden te kennen en eraan vast te houden, ongeacht wat anderen denken.

Afwijzing

Het zou verbazingwekkend zijn als je zonder de bittere steek van afwijzing door het leven zou gaan. Misschien kom je niet binnen op de universiteit van je eerste keuze of krijg je die droombaan niet. Het kan zijn dat je interre hebt in iemand die niet geïnteresseerd is in jou. Ongeacht het type afwijzing, is het doel om sterker dan ooit terug te komen.

Carrièrewijziging

Sommige mensen hebben het geluk om hun opleiding af te ronden en een baan te vinden die hen naar hun pensioen leidt. Hoewel dat prettig klinkt, is het tegenwoordig verre van normaal. De meesten van ons zullen te maken krijgen met enige vorm van carrièrewijziging. Of je nu je carrière volledig verandert of gewoon van werkgever wisselt, omgaan met deze verandering is essentieel voor je langetermijnsucces.

Ontdekken wie we zijn

Soms duurt het lang voordat we ontdekken wie we zijn. We proberen het hele jeugdige leven te achterhalen. Wat drijft mij? Waar geloof ik in? Wat wil ik? Dit lijken eenvoudige vragen, maar mensen worstelen er al eeuwen mee om ze te beantwoorden.

Je verleden overwinnen

We hebben allemaal een verleden waarmee we in het reine moeten komen. Dit verleden bevat mogelijk geen ernstig trauma of geheimen in de kast, maar we hebben allemaal onze spijt en slechte beslissingen. Reflecteren op het verleden is goed, maar we kunnen er niet blijven leven. Voorbij dit verleden kunnen bewegen is een belangrijk onderdeel van onze ervaringen.

Eindigen van relaties

Er zijn veel verhalen over middelbare schoolgeliefden die hun leven lang gelukkig samenleven. Voor de overgrote meerderheid van ons zullen we echter waarschijnlijk door een paar (of meer!) relaties gaan voordat we onze persoon vinden. Het einde van een relatie kan een enorme ontwrichting zijn, dus neem de tijd om het te verwerken. Uiteindelijk moet je echter opstaan, jezelf afstoffen en jezelf weer daarbuiten plaatsen.

Gezondheidsproblemen

Het leven kan snel op je afkomen als je te maken krijgt met een ernstig gezondheidsprobleem. Zelfs een minder ernstig gezondheidsprobleem kan de manier waarop je je dagelijks leven leidt veranderen. Ongeacht de ernst, zullen de meesten van ons met enige vorm van medisch probleem moeten omgaan. Een positieve kijk zal een enorme impuls zijn voor je herstel.

Mislukking

Succes met het proberen door het leven te gaan zonder ergens in te falen. De realiteit is dat we allemaal op een bepaald moment zullen falen, wat een goede zaak is. Falen is een van de beste lessen die we ooit zullen leren. Je leert veel over jezelf in dat moment. Hoe je kiest te reageren op mislukking zal je hele leven vormgeven.

Onderneem concrete stappen

  • Welke uitdagingen heb je al meegemaakt? Wat heb je daaruit geleerd? Hoe ben je er doorheen gekomen?

  • Bekijk de lijst van gemeenschappelijke uitdagingen waarmee we allemaal te maken hebben. Welke vrees je het meest?

  • Adresseer je angst door een plan te maken over hoe je met deze toekomstige uitdaging zult omgaan.
Aanvullend leesmateriaal:

Most intimate A Zen Approach to Life’s Challenges

Besef van het essentiële gebrek aan onderscheid tussen zelf en ander dat onvermijdelijk leidt tot wijsheid en mededogende actie. Ze benadert de praktijk van intimiteit beginnend op het meest basale niveau – de intimiteit met onszelf, de essentiële eerste stap. Ze laat vervolgens zien hoe we intimiteit in onze relaties met anderen kunnen brengen, te beginnen met degenen die ons het dierbaarst zijn en verder gaan naar degenen die helemaal niet dierbaar lijken. Ze laat zien hoe we in intimiteit kunnen groeien, zodat we iedereen om ons heen, de hele samenleving, de hele wereld en alle wezens die het bevat, kunnen opnemen. Elk hoofdstuk wordt vergezeld van praktijken die ze gebruikt met haar studenten in de Village Zendo om intimiteit in ons leven te manifesteren.

Getting Trough It : A 90-Day Guided Journal : Navigating Your Healing Journey After Heartbreak

Ontdek het pad naar genezing en persoonlijke groei met ‘Getting Through it: A 90-Day Guided Journal.’ Geschreven door Sýmýa Williams, een veerkrachtige alleenstaande moeder die het uitdagende pad van echtscheiding heeft bewandeld, is dit dagboek je vertrouwde metgezel op de weg naar herstel. In de nasleep van hartzeer biedt ‘Getting Through it’ troost, begeleiding en een gestructureerd proces van 90 dagen voor emotionele genezing. Met oprechte wijsheid uit haar eigen ervaring helpt Sýmýa je om inzichten uit relaties te ontdekken, dankbaarheid te cultiveren, vergeving te omarmen en je voortgang te vieren. Dit dagboek is niet zomaar een boek; het is een transformerende reis. Het biedt een veilige ruimte voor zelfreflectie, zelfzorg en het stellen van persoonlijke groeidoelen. Duik in dagelijkse en wekelijkse check-ins om zelfbewustzijn te verdiepen en betreed een hoopvolle toekomst, empowered om gezondere relaties op te bouwen. Als je wilt helen, groeien en je innerlijke kracht opnieuw ontdekken, is ‘Getting Through it’ je essentiële metgezel. Sluit je aan bij Sýmýa in deze odyssee naar zelfliefde en vernieuwing, en zet de eerste stap naar een helderdere morgen.”

Getting Trough What You Can’t Get Over

Sommige dingen in het leven waar mensen nooit overheen komen. Ongeacht hoe graag ze dat zouden willen. Velen ervaren misbruik, financiële rampspoed, ernstige ziekte, het overlijden van dierbaren en andere veelvoorkomende trauma’s, waardoor ze geloven dat ze nooit voorbij de pijn zullen komen. Maar door middel van onderzoek en compilaties van waargebeurde verhalen biedt auteur Anita Agers-Brooks emotionele, praktische en spirituele inzichten van experts en mensen die intense trauma’s hebben overleefd – en die door schijnbaar onmogelijke situaties zijn gekomen.

Getting Past What You’ll Never Get Over

Als moeilijke tijden toeslaan, kijken we reikhalzend uit naar de dag waarop we het evenement zullen “verwerken” en afsluiten. Dit is een moeilijke – vaak onmogelijke – weg om te bewandelen. Er zijn dingen in het leven waarmee we moeten leren leven, omdat ze nooit echt voor altijd zullen verdwijnen. Ondanks die waarheid is er leven – bevredigend en overvloedig leven – na hartzeer en pijn. John F. Westfall leidt lezers voorbij hun wonden naar een leven van vertrouwen, vrijheid en veilige vreugde. Door verhalen te delen met wijsheid, humor en kwetsbaarheid laat hij zien hoe je vooruit kunt gaan voorbij angst, spijt, schuld, woede en bitterheid naar een leven dat de moeite waard is om te leven.

Obstacle Is The Way

Het boek haalt inspiratie uit het stoïcisme, de oude Griekse filosofie van het verdragen van pijn of tegenspoed met volharding en veerkracht. Stoïcijnen richten zich op de dingen die ze kunnen beheersen, laten alles los en maken van elke nieuwe hindernis een kans om beter, sterker, taaier te worden. Zoals Marcus Aurelius bijna 2000 jaar geleden zei: “Het obstakel voor actie bevordert actie. Wat in de weg staat, wordt de weg.” Ryan Holiday laat zien hoe sommige van de meest succesvolle mensen in de geschiedenis – van John D. Rockefeller tot Amelia Earhart tot Ulysses S. Grant tot Steve Jobs – het stoïcisme hebben toegepast om moeilijke of zelfs onmogelijke situaties te overwinnen. Hun omhelzing van deze principes had uiteindelijk meer invloed dan hun natuurlijke intelligentie, talenten of geluk. Als je je gefrustreerd, gedemoraliseerd of vast in een sleur voelt, kan dit boek je helpen je problemen om te zetten in je grootste voordelen. En onderweg zal het je inspireren met tientallen ware verhalen van grootheden uit elke tijd en periode.

AudioHypnose - Angst om te Sterven

Onze AudioHypnose MP3’s zijn gericht op het helpen accepteren van het onvermijdelijke aspect van het leven waarmee we allemaal worden geconfronteerd: de dood. Verkrijg gemoedsrust en leef je leven volledig door deze angst aan te pakken en te verminderen.

Bezoek de webshop via deze link

Comments are closed.