banner-oktober 1880x1235

Stop met klagen

Ik begrijp het echt. Echt waar. Er is teveel om over te klagen in ons leven. En ja, het kan echt nuttig zijn om het er gewoon uit te gooien en te ventileren bij een goede vriend of collega. Er is echter zoiets als “te veel”. Als je consequent negatief bent en altijd klaagt, zullen mensen je negeren, of erger nog – je vermijden.

Als je wilt voorkomen dat je wordt bestempeld als een chronische klager, Lees dan onderstaande tips.

Je hebt de neiging om over het algemeen negatief te zijn Een van de grootste tekenen dat je te veel klaagt, is dat je over het algemeen negatief bent. Als je een van degenen bent die zich wentelt in negativiteit en moeite heeft om de positieve kanten van dingen te zien, breng je deze houding vrijwel zeker in je gesprekken.
Je spreekt liever over problemen dan ze op te lossen Wanneer je praat over de problemen in je leven, bespreek je dan oplossingen om ze op te lossen? Zo niet, klaag je waarschijnlijk te veel. Praten over je problemen is volkomen natuurlijk en zelfs therapeutisch, maar als je nooit praat over het oplossen van deze problemen, klaag je gewoon.

Je beweert dat je gewoon realistisch bent

Betrap je jezelf er constant op dat je mensen geruststelt dat je niet negatief bent, maar gewoon realistisch? Zo ja, klaag je zeker te veel. Als je echt realistisch was, zou je een mix hebben van negatieve en positieve opmerkingen en hoef je jezelf niet te verdedigen.

Mensen vertellen jou dat je te veel klaagt

Dit is een van de duidelijkste tekenen dat je een chronische klager bent. Als mensen het gevoel hebben dat ze je moeten vertellen dat je te veel klaagt, klaag je te veel. Het is niet gemakkelijk om een geliefde of collega te vertellen dat ze te veel klagen. Als meerdere mensen het je vertellen, kun je er zeker van zijn dat veel anderen zich op dezelfde manier voelen.

Je bent te streng voor jezelf

Mensen die te streng voor zichzelf zijn, zijn waarschijnlijk ook klagers. Als je constant over jezelf klaagt in je hoofd, wordt dat waarschijnlijk overgebracht in je gesprekken. Mensen die te streng voor zichzelf zijn, verwachten vaak meer van anderen, en als die verwachtingen niet worden ingelost, gaan ze klagen.

Je blijft hangen in het verleden

Ben jij het type persoon dat altijd blijft hangen in het verleden? Zo ja, klaag je waarschijnlijk ook te veel. Mensen die te veel blijven hangen in het verleden praten er vaak ook te veel over. Als je het verleden niet kunt loslaten, zorg er dan voor dat je niet het type persoon bent dat er altijd over klaagt.

Je merkt dat mensen je vermijden/strong>

Heb je gemerkt dat mensen trager reageren op je berichten of minder geneigd zijn plannen te maken de laatste tijd? Dat kan om verschillende redenen zijn, maar het kan ook een teken zijn dat je te veel klaagt. Hoewel de meeste vrienden meer dan bereid zijn om naar je te luisteren als je je hart wilt luchten, kunnen ze er genoeg van krijgen als je het alleen maar over je klachten hebt.

Je brengt veel tijd door met klagers

Merk je dat de meeste mensen in je sociale kring veel klagen? Mensen met dezelfde instelling vinden elkaar vaak. Als constante klagers je omringen, ben je waarschijnlijk zelf ook een klager.

Je richt je op de obstakels in je leven

Ben jij het type persoon dat zich richt op alle obstakels en barrières in je leven? Zeg je dingen als “Ik zou dit kunnen doen als het niet was voor…” of “Ik zou gelukkig zijn als ik niet had…”? Zo ja, is de kans groot dat je klaagt. Mensen die zich richten op de obstakels in hun leven hebben de neiging er ook over te klagen.

Onderneem concrete stappen

  • Check-in bij jezelf. Maak een eerlijke beoordeling en vraag jezelf af of je misschien te veel klaagt.

 

  • Check-in bij een dierbareHet kan moeilijk zijn om eerlijk tegen jezelf te zijn, dus vraag een geliefde of ze denken dat je te veel klaagt.

 

  • Kun je de klachten aanpakken? Zet één concrete stap in de richting van het omgaan met waar je het meest over klaagt.
Aanvullend leesmateriaal:

A Complaint Free World

In “A Complaint Free World” wordt uitgelegd wat een klacht inhoudt, waarom we klagen, welke voordelen we denken te halen uit klagen, hoe klagen destructief is voor ons leven, en hoe we anderen om ons heen kunnen laten stoppen met klagen. Ontdek hoe het eenvoudige gewoonte om niet te klagen je gezondheid, relaties, carrière en leven kan transformeren.

The No Complaining Rule

Negativiteit op de werkvloer kost bedrijven miljarden dollars en heeft invloed op de moraal, productiviteit en gezondheid van individuen en teams. In “The No Complaining Rule: Positive Ways to Deal with Negativity at Work” deelt Jon Gordon, een bestsellerauteur, adviseur en spreker, een verhelderend verhaal dat laat zien hoe je negativiteit kunt overwinnen en anderen kunt inspireren een positieve houding aan te nemen. Gebaseerd op de succesvolle No Complaining Rule van een bedrijf, zijn de krachtige principes en het uitvoerbare plan praktisch en gemakkelijk te volgen, waardoor dit boek ideaal is voor managers, teamleiders en iedereen die geïnteresseerd is in het genereren van positieve energie.

The Complaining Rule

Bevrijd jezelf van de giftigheid van negativiteit door zaken zoals klagen en kritiek uit te roeien, en ontdek overvloedige vreugde! Ontdek praktische tools en wijsheid om je bewust te worden van je gedachten en de woorden die je spreekt. Door deel te nemen aan de Complaining Challenge en de praktische suggesties van de auteurs toe te passen, ontwikkel je een nieuwe houding en vind je vrijheid van negativiteit.

No Complaints: How to Stop Sabotaging Your Own Joy

“No Complaints” vat samen alle informatie tot korte, praktische lessen die zijn verfijnd gedurende tien jaar leiderschap in workshops en het werken met mensen uit alle lagen van het leven. Bijna elke zelfontwikkelings- en spiritueel verlichte persoon zegt dat de eerste stap om je leven te verbeteren en geluk te ervaren is om te stoppen met klagen en persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen, maar ze blijven steken bij het gedeelte over hoe je dat moet doen.

Stop Complaining! Adjust Your Mindset & Live a Happier Life

Klagen is een veelvoorkomend probleem in de samenleving, waarbij de gemiddelde persoon per dag zo’n 30 keer klaagt. Dit boek verkent feiten, verhalen en situaties uit het leven van de auteur om leermomenten te bieden. Het benadrukt dat iedereen zijn brein kan trainen om pessimisme te verminderen en een positievere mindset aan te nemen. Het boek presenteert verschillende scenario’s en legt uit hoe lezers hun mindset kunnen veranderen om klagen te minimaliseren. Het doel is mensen bewust te maken van het veelvoorkomende klagen in hun leven en hen te helpen positieve veranderingen aan te brengen.

AudioHypnose - Beter Studeren
Wil je je studievaardigheden verbeteren? Onze AudioHypnose MP3’s zijn ontworpen om je te helpen concentreren en informatie efficiënt te onthouden.
Bezoek de webshop via deze link

Comments are closed.